Hanna (2011)

Nu o să-ți povestesc foarte multe despre Hanna pentru că este un film atât de bine construit încât ar fi păcat să-ți fur din plăcerea vizionării lui. Spre deosebire de filmele de acțiune „de duzină”, în Hanna povestea se desfășoară treptat și este inteligent construită.

Saoirse Ronan, deși este o actriță tânără și la început de carieră, are o prestație excepțională. Coloana sonoră, semnată de The Chemical Brothers, completează perfect scenele de acțiune. Concluzia: dacă îți plac filme de acțiune „deștepte”, îl vei aprecia pe acesta.

Red Riding Hood (2011)

Red Riding Hood reprezintă ecranizarea celebrului basm pentru copii, Scufița Roșie, dar într-o variantă ușor modificată. Bine, bine, un pic mai mult modificată. Ce tot scriu eu aici? Total modificată.  Câteva dintre elementele pe care totuși le regăsești sunt lupul, scufița roșie, bunica și mult-folosita replică „Bunico, ce ochi mari ai!”. Continuă să citești

Unknown (2011)

Unknown este un film de acțiune cu multe întorsături de situație, în care Liam Neeson interpretează foarte bine și foarte credibil rolul doctorului amnezic Martin Harris. Mi-a plăcut mult și felul în care a fost regizat, a avut câteva secvențe (destule) care m-au făcut să trăiesc momentul (îmi venea să întind mâna să-l ajut să ajungă la o foarfecă pentru a se elibera).