De ce nu a lansat Apple iPhone 5?

Dacă stai să te gândești un pic, era foarte logic că Apple nu o să lanseze un produs complet nou, ci o să vină cu o îmbunătățire a iPhone 4, iPhone 4S.

În primul rând, iPhone 4 este unul dintre produsele care s-a vândut bine. Chiar foarte bine. În momentul ăsta nu aveau de ce să-l schimbe radical. Au adus singurele îmbunătățiri justificabile și la care te-ai fi așteptat: procesor, baterie și camera foto.

De ce nu i-au schimbat și designul? Pentru că cei de la Apple nu l-au considerat un telefon cu adevărat nou. E doar o îmbunătățire ușoară a modelului anterior. Oare toți cei care au comentat negativ lansarea iPhone 4S ar fi fost mai mulțumiți dacă el avea aceleași specificații tehnice, dar venea și într-un alt „ambalaj”?

În plus, mai este și componenta de marketing și de vânzări. iPhone 4S este adresat, în principal, celor care au rămas încă la iPhone 3GS, iPhone-ul de acum 2 generații. Cred că nici măcar Apple nu se așteaptă ca utilizatorii (normali) de iPhone să-și schimbe telefonul o dată pe an. La asta mai adaugi și faptul că o parte dintre ei sunt legați de abonamente cu operatorii de telefonie pe 2 ani, perioadă în care rar au posibilitatea să facă upgrade la telefon (poate în alte țări o fi mai bine, în România ești sclavul companiei de telefonie mobilă pe perioada contractului). Lansarea unui produs totalmente nou ar fi generat frustrări în rândul posesorilor de iPhone 4 care de-abia și-au cumpărat dispozitivul.

Astfel, anul viitor, când va fi lansat, cel mai probabil, iPhone 5, un telefon care va revoluționa din nou lumea telefoanelor mobile, piața de desfacere va fi mult mai mare. Între timp eu mă voi bucura în continuare de iPhone-ul meu 4, pe care poate voi reuși să o conving pe Siri să ruleze.

Bonus: Dacă sperai ca noul iPhone să aibă un ecran mai mare, speranțele tale s-ar putea să fie deșarte.

3 comentarii la „De ce nu a lansat Apple iPhone 5?

  1. sa iti stapanesti iphone-ul sanatos!;) eu sincer nu sunt un fan apple,pentru ca sunt destul de scumpe si urasc Itunes-ul..

  2. Hm. Tu ţi-ai luat direct iPhone 4? Eu am tot din prima generaţie, aştept să iasă 5 ca să-mi pot permite un 4. 😀

  3. M-am portat la Orange când a apărut iPhone 4. Deși plătesc 29 de euro pe lună, tot plătesc mai puțin decât plăteam la Vodafone. Acum am și multe lucruri incluse, iar după cei 2 ani de abonament voi fi plătit cam cât era un iPhone 4 la eMAG.

    Probabil că după apariția iPhone 5 iPhone 4 va avea un preț ridiculos de mic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.