Google Chrome, prietenul meu „special”

De ceva timp (cam de pe la versiunea 10 și ceva, e greu să țin pasul cu versiunile pentru că își face update-ul automat și „pe muțește”) Google Chrome a început să nu mai răspundă cum trebuie la mult-prea-de-programatori-folositul Ctrl + F5 (combinația salvatoare de taste care obligă browserul să renunțe la informația stocată local și să descarce din nou de la server TOATE fișierele – sau cel puțin așa ar trebui). Așa că a devenit brusc prietenul meu „special”.

Inițial am crezut că este doar o iluzie a mea, cauzată de ardoarea tastării și testării liniilor de cod. Problema mi-a fost confirmată însă de același comportament pe un alt calculator: prima dată când folosești Ctrl + F5 Chrome nu face o reîncărcare forțată, ci una banală, fără să descarce ultima variantă a fișierelor de pe server. Abia dacă insiști și tastezi Ctrl + F5 a doua oară, browserul-minune de la Google devine ascultător și îți arată ce ar fi trebuit să-ți arate din prima: site-ul cu modificările făcute. Mă face să mă simt ca în vremurile în care Windows mă întreba la fiecare al doilea click „Ești sigur că vrei să faci asta? Te mai întreb o dată, poate te răzgândești. Deci, ești sigur, sigur, sigur, sigur, da? Să nu avem vorbe dup-aia că tu de fapt vroiai altceva, bine?”.

Sper să rezolve cât mai repede Google problema, dar, până o fac, eu adaug în fiecare email în care cer verificarea modificărilor: „Apasă Ctrl + F5 ca să fii sigur că vezi ce trebuie. Ah, și dacă folosești Google Chrome, apasă Ctrl + F5 de două ori, pentru că el e prietenul nostru special și înțelege mai greu, trebuie să-i repeți.”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.