Google atotștiutorul

Melk a primit un spam fizic de la Google și se întreba de ce a fost trimis voucherul prin poșta clasică, nu pe email, că doar suntem în secolul 21.

Teoria mea: ca să-ți verifice corectitudinea adresei poștale pe care le-ai furnizat-o. În momentul în care tu revendici voucherul respectiv, ei pot să-și dea seama foarte simplu că el a fost livrat unde trebuie. Pare o teorie a conspirației, dar nu cred că este departe de adevăr, totuși.

Big Brother is watching.

Comparație iOS 5 vs. Android 4.0 Ice Cream Sandwich vs. Windows Phone 7.5 Mango

În continuare vei găsi un tabel comparativ între iOS 5, Android 4.0 Ice Cream Sandwich și Windows Phone 7.5 Mango.
Continuă să citești

Google adaugă noi funcționalități pentru Gmail

De astăzi a început să-mi apară și mie People Widget în Gmail, pe ecranul de detaliu al unei conversații. O găselniță foarte utilă, pentru că ai la un click distanță toate persoanele implicate în conversație, poți stabili o întâlnire cu ele și poți vedea alte conversații pe care le-ai avut cu ele.

O altă funcționalitate foarte utilă este afișarea unor informații suplimentare lângă adresa celui care a trimis emailul, care te ajută să verifici veridicitatea sursei fără a fi nevoie să citești headerele mailului.

Google îmbunătățește constant interfața și comportamentul serviciului lor de mail, făcându-l din ce în ce mai prietenos și ușor de folosit. Deși folosesc Thunderbird pe post de client de mail (sincronizat cu interfața web prin IMAP), de multe ori regurg la interfața web a Gmail pentru a căuta informații printre mailurile primite.

Google Image Search poate căuta acum după imagini

În ultima vreme Google a scos tot felul de chestii futuriste. E frumos să ai resurse disponibile pentru cercetare și o eventuală implementare a ideilor inovatoare.

Acum mai mulți ani mă întrebam dacă ar fi posibil să urci o poză pe Google (sau orice alt motor de căutare) și să-ți întoarcă o listă de site-uri pe care se găsește imaginea respectivă, chiar și mai mult, să îți dea o listă cu imagini asemănătoare. Ei bine, viitorul este azi. Google a lansat zilele trecute serviciul la care visam eu (și sunt convins că mulți alții). Continuă să citești

Google Chromebook

Google a lansat pe 15 iunie Google Chromebook, un netbook „adus la viață” de Chrome OS, sistemul de operare care funcționează „în nor”. Proiectul Google este unul îndrăzneț și se adresează celor care își petrec online, într-un browser și folosind aplicații web, majoritatea timpului cât se află în fața ecranului unui computer. Continuă să citești

Google Multiple Sign-in

Deși văd că există de aproape un an, eu abia acum am aflat de existența posibilității să fii logat simultan, din același browser, pe mai multe conturi Google. Am aflat de această opțiune absolut întâmplător, dând click de curiozitate pe un link din profilul meu Google. Ce-i drept, ar fi trebuit să mă gândesc mai devreme că au implementat ceva de genul ăsta în momentul în care au decis să migreze conturile de pe Google Apps în conturi Google cu drepturi depline, astfel eliminând posibilitatea implicită să te loghezi la mail cu două conturi diferite simultan.

Există câteva limitări pe care le iei la cunoștință bifând o serie de căsuțe în momentul în care îți activezi această opțiune, dar, din punctul meu de vedere, beneficiile depășec cu mult aceste limitări.

Google Chrome, prietenul meu „special”

De ceva timp (cam de pe la versiunea 10 și ceva, e greu să țin pasul cu versiunile pentru că își face update-ul automat și „pe muțește”) Google Chrome a început să nu mai răspundă cum trebuie la mult-prea-de-programatori-folositul Ctrl + F5 (combinația salvatoare de taste care obligă browserul să renunțe la informația stocată local și să descarce din nou de la server TOATE fișierele – sau cel puțin așa ar trebui). Așa că a devenit brusc prietenul meu „special”. Continuă să citești