„Infractorul este cercetat în stare de libertate”

În dimineața asta am văzut la știri două cazuri în care procurorii au dispus cercetarea infractorilor în stare de libertate.

Primul este cazul un tânăr de 19 ani care, în urma pariului cu niște prieteni, a bătut un bătrân până l-a băgat în comă. Bătrânul are acum șanse minime de supraviețuire. El este acum cercetat în stare de libertate, deoarece nu s-a considerat că reprezintă un pericol social.

Al doilea este cazul unui bărbat care a încercat să jefuiască o sală de jocuri mecanice și a amenințat o angajată a sălii cu cuțitul până să fie reținut de agenții de pază. Și acesta este acum cercetat în stare de libertate, deoarece nu s-a considerat că reprezintă un pericol social.

Așa că mă întreb: ce ar trebui să faci ca să reprezinți un pericol social și să te priveze de dreptul de a zburda liber printre oameni? Pentru că se pare că nu e suficient să comiți o infracțiune cu violență. Sunt curios dacă ucigașii sunt considerați un pericol pentru societate.

Și încă ceva: dacă respectivul infractor mai comite crime după ce s-a dispus lăsarea lui în libertate, procurorii care au dispus măsura asta sunt trași în vreun fel la răspundere?

Un comentariu la „„Infractorul este cercetat în stare de libertate”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.