S-a lansat iPhone 4S și în România

Ieri a fost lansarea oficială a iPhone 4S în România. Orange și Vodafone au pregătit evenimente speciale care au marcat lansarea oficială, Cosmote nu a organizat nimic special.

Imaginea de mai jos, postată de Andi Moisescu pe contul lui de Twitter, rezumă excelent evenimentele de ieri legate de lansarea iPhone 4S în România.

Update pentru layerul „Unde alimentez?”

Acum 3 luni am lansat layerul pentru Layar „Unde alimentez?”. La momentul respectiv conținea doar locațiile benzinăriilor OMV și Petrom, rămânând ca eu să obțin locațiile pentru cele mai importante benzinării din România.

Zilele trecute am reușit să duc la îndeplinire dorința de a include cele mai răspândite benzinării din România. Astfel, începând de acum, poți afla, folosind layerul „Unde alimentez?”, locațiile benzinăriilor Rompetrol, OMV, Petrom, Lukoil și MOL.

Pentru a accesa layerul „Unde alimentez?” caută, în aplicația Layar, textul unde alimentez. Sper să îl folosești cu plăcere și să te ajute în drumurile tale prin România.

„Infractorul este cercetat în stare de libertate”

În dimineața asta am văzut la știri două cazuri în care procurorii au dispus cercetarea infractorilor în stare de libertate.

Primul este cazul un tânăr de 19 ani care, în urma pariului cu niște prieteni, a bătut un bătrân până l-a băgat în comă. Bătrânul are acum șanse minime de supraviețuire. El este acum cercetat în stare de libertate, deoarece nu s-a considerat că reprezintă un pericol social.

Al doilea este cazul unui bărbat care a încercat să jefuiască o sală de jocuri mecanice și a amenințat o angajată a sălii cu cuțitul până să fie reținut de agenții de pază. Și acesta este acum cercetat în stare de libertate, deoarece nu s-a considerat că reprezintă un pericol social.

Așa că mă întreb: ce ar trebui să faci ca să reprezinți un pericol social și să te priveze de dreptul de a zburda liber printre oameni? Pentru că se pare că nu e suficient să comiți o infracțiune cu violență. Sunt curios dacă ucigașii sunt considerați un pericol pentru societate.

Și încă ceva: dacă respectivul infractor mai comite crime după ce s-a dispus lăsarea lui în libertate, procurorii care au dispus măsura asta sunt trași în vreun fel la răspundere?

Unde alimentez?, un nou layer pentru Layar

Am avut un vis. Încă de la primul contact avut acum mai bine de un an cu aplicația de augmented reality Layar am gândit (a se citi visat la) două întrebuințări (foarte utile în mintea mea) pentru layerele sale: să poți localiza benzinării și ATM-uri în apropierea locației tale. Astăzi sunt un pic mai aproape de una dintre întrebuințări: am creat layer-ul Unde alimentez? care conține, momentan, o listă cu benzinăriile OMV și Petrom din România. Continuă să citești