Cum să îți testezi site-ul pe versiuni diferite ale mai multor browsere

În general nu poți să ai instalată mai mult de o versiune a unui browser, așa că dacă vrei să testezi un site pe mai multe versiuni ale aceluiași browser trebuie să folosești o mașină virtuală pe care să instalezi versiunea dorită, respectiv mai multe mașini virtuale dacă ai mai multe versiuni pe care vrei să testezi. În plus, dacă vrei să testezi pe cele 5 browsere principale (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari și Opera), ar trebui să le ai instalate pe toate (plus mașinile virtuale aferente diverselor versiuni).

Aici își face intrarea în scenă Spoon. După ce instalezi un plugin și îți creezi un cont gratuit pentru a avea acces la cloudul lor poți folosi, fără instalare și dând un simplu click în browser, o multitudine de aplicații. Au o pagină dedicată pentru versiunile principale ale celor mai folosite browsere în afară de Internet Explorer, care nu se mai regăsește acolo la cererea Microsoft.

Pentru a-ți testa site-ul în Internet Explorer versiunile 7 și 8 lucrurile sunt extrem de simple dacă ai instalat Internet Explorer 9. Acesta are integrate Developer Tools (le accesezi din meniu sau mai rapid apăsând tasta F12) de unde poți schimba motorul de randare (Browser Mode), având de ales între Internet Explorer 9, 8 și 7. Dacă îți place istoria și vrei să testezi chiar și în Internet Explorer 6 nu este foarte greu, dacă folosești Windows 7. Acesta are Windows XP Mode, practic o mașină virtuală (cu câteva funcționalități în plus) pe care este instalat Windows XP și care se instalează foarte simplu, din câteva click-uri.

Spor la scris cod.

4 comentarii la „Cum să îți testezi site-ul pe versiuni diferite ale mai multor browsere

  1. Corect. Eu am mai avut totuși probleme cu IEtester, nu renda cum trebuie, adică nu se vedea la fel ca pe un Internet Explorer standalone.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.