iPhone 4S vs Galaxy S III – drop test

Rezultatele testului următor nu sunt tocmai neașteptate. Pe scurt, dacă scapi telefonul cu ecranul în jos, „înflorește”.

iPhone câștigă însă „bătălia”, din punctul meu de vedere, pentru că, deși are ecranul tactil făcut bucățele, acesta funcționează în continuare, așa că ai acces la datele de pe telefon, poți să suni și să intri pe Internet ca să vezi cât costă un ecran nou.  În plus, dacă mai cumperi și o folie de 20 de lei cu care să acoperi ecranul ca să nu te tai la degete, ai o soluție temporară până faci rost de bani să-l înlocuiești.

(via Redmond Pie)

Care va fi rezoluția noului iPhone?

Speculațiile privind următoarele generații ale telefonului-vedetă al Apple, iPhone, nu se vor termina niciodată. Urmărind telefonele scoase de competitori cred că pot face o supoziție legată de rezoluția viitoarei generații de iPhone, care va fi lansată cel mai probabil pe la sfârșitul lui 2012.

Voi face o presupunere foarte îndrăzneață și voi spune că noul iPhone va avea o rezoluție de 1920×1280 pixeli (@4x). Motivul: pentru că rezoluția actuală este depășită de competiție, drept urmare are nevoie de o îmbunătățire și pentru că se poate, la fel cum noul iPad a fost dotat de către Apple cu o rezoluție monstruoasă de 2048×1536. Probabil și dimensiunea ecranului va fi mărită, dar nu cred că diagonala ecranului va depăși 4 inch, pentru că vorbim totuși de un telefon mobil produs de Apple, nu de un mini-televizor.

În cazul în care nu este posibil tehnic să înghesui atât de mulți pixeli pe o suprafață atât de mică cum este ecranul unui iPhone, o rezoluție „de rezervă” ce poate fi folosită ar fi 1440×960 (@3x).

Acum nu-mi rămâne decât să aștept lansarea noului iPhone ca să văd dacă am avut dreptate sau nu.

Mi-am comandat Sleep Tracker

Am cochetat câteva luni cu ideea, m-am codit pentru că prețul e destul de mare, dar pâna la urmă azi mi-am comandat un ceas deșteptător Sleep Tracker. M-am hotărât să-l comand azi fiindcă am observat că au updatat softul de analiză a somnului, care era punctul lor slab.

De-a lungul timpului am încercat și Sleep Cycle, o aplicație pentru iPhone destul de eficientă de analiză a somnului, care folosește accelerometrul iPhone-ului pentru a-ți înregistra somnul. Rezultatele au fost mulțumitoare, ce nu m-a mulțumit a fost faptul că trebuia să las iPhone-ul deschis, în pat, lângă mine, pentru ca aplicația să îmi înregistreze mișcările, ceea ce nu are tocmai efecte benefice asupra bateriei telefonului.

Ceasul l-am comandat direct de pe site-ul din State, nu de pe varianta din România, și ar trebui să-mi vină prin UPS în aproximativ o săptămâna. O să revin cu mai multe detalii despre Sleep Tracker după o scurtă perioadă de folosire.

Stație pentru sortarea pieselor Lego construită din Lego

Cât de mult au evoluat tipurile de piese Lego și posibilitățile de construcție față de vremea când mă jucam eu cu ele. Țin minte ce fericit am fost când am primit primul meu set de Lego Technic.

Cei de la BrickIt au construit pentru Dynaway o machetă funcțională, făcută din piese Lego, a unei stații de sortare, apoi au realizat și un video senzațional cu stația în funcțiune.

Macheta a fost realizată folosind aproximativ 37500 de piese Lego, dintre care 28 de motoare, 22 de senzori tactili, de culoare și ultrasonici, 7 multiplexoare și 7 controllere NXT. Minunea sortează cărămizi Lego de 1×2 și 2×4 în funcție de dimensiune și culoare. Pe lângă asta, când un container se umple cu cărămizi, un robot îl ia și îl înlocuiește cu unul gol, pentru ca uzina să-și poată continua treaba.

sursa

Lytro, un altfel de fotografie

Lytro este un nou tip de aparat foto care descompune o imagine nu în pixeli, ci în raze de lumină, permițând astfel refocalizarea unei fotografii după ce aceasta a fost făcută. Rezultatele obținute sunt uimitoare, mai ales că aparatul este destul de mic.

Pentru a „developa” fotografiile ai nevoie de un program special, care momentan este disponibil doar pentru Mac OS. Lytro este disponibil acum doar în Statele Unite, livrările urmând să se facă „la începutul lui 2012”.

Am adăugat Lytro pe lista mea de gadget-uri pe care mi le doresc.

iPhone impermeabil

Liquipel au făcut senzație la CES 2012, prezentând noua lor tehnologie de protecție a dispozitivelor electronice împotriva lichidelor. Ei susțin că produsul lor protejează dispozitivele electronice fără a avea nevoie de o carcasă specială, doar printr-un tratament chimic care nu afectează în nici un fel buna funcționare a componentelor electronice.

Prețul unui tratament pentru un iPhone este de 59 de dolari, singura problemă fiind că trebuie să trimiți dispozitivul pentru tratament la sediul din California al companiei.

În continuare poți vedea o demonstrație a eficienței tratamentului și o explicație pe scurt a procedeului de aplicare a protecției. Continuă să citești

Clădire de 30 de etaje construită în 15 zile

Chinezii au reușit să construiască prototipul unui hotel de 30 de etaje în 15 zile. Noi încă ne bucurăm când inaugurăm 33 de kilometri de autostradă la doi ani jumătate după data începerii lucrărilor.

O singură curiozitate am: cum o să scoată macaraua aia din mijlocul clădirii?