2048 x 1536

Acum o oră și un pic Apple a „dezvelit” a treia generație de iPad. Arată la fel ca iPad 2, dar are destule îmbunătățiri de ordin tehnic. Ce m-a uimit (mai degrabă șocat și lăsat cu gura un pic căscată) pe mine a fost rezoluția. 2048 x 1536. Pe o tabletă al cărei ecran are diagonala de aproximativ 10 inch. În ciuda zvonurilor care circulau, nu am crezut că Apple va scoate un iPad cu această rezoluție uriașă. Mi se pare o rezoluție enormă dacă mă gândesc că monitorul meu de acasă are 1440 x 1050, iar cel de la laptop 1366×768.

După cum te-ai putea aștepta,  rezoluția asta uriașă a noului iPad este susținută de un procesor performant și de RAM din belșug pentru tranziții imperceptibile. Îmi pot doar imagina claritatea imaginilor redate pe ecranul acelei tablete.

Printre îmbunătățiri se mai numără adăugarea suportului pentru rețelele mobile 4G LTE (aspect inutil momentan pentru România) și performanțele camerelor: cea dinspre utilizator are 2 megapixeli rămâne VGA, iar cea de pe spatele dispozitivului 5 megapixeli și posibilitatea de înregistrare Full HD (de ce ai vrea să faci poze sau filmulețe folosind iPad-ul rămâne încă un mister pentru mine).

Update: Specificațiile tehnice pentru noul iPad și comparația cu iPad 2.

via