Am fost la karting

Vineri seara am fost la Sky Karting cu echipa Republika Interactive. A fost pentru prima dată când am fost la karting, deși doream de foarte mult timp să mă duc. A fost o experiență extraordinară, pe care vreau să o repet cât de des pot. Ce să mai, m-a infectat microbul.

Cel mai bun timp pe care l-am scos pe tură a fost 45,699 secunde. Destul de departe față de recordul actual al circuitului, 38 de secunde și un pic, dar destul de bine pentru prima dată, zic eu. O să mai trec pe la Sky Karting ca să-mi îmbunătățesc performanța.

Recomand circuitul de la Sky Karting. Karturile sunt puternice, au 12 CP, circultul este lung, are o porțiune suspendată de 220 de metri și este dotat cu un sistem avansat de cronometrare. Pe lângă el, celelalte circuite indoor din București pe care le știu par niște glume.

La primăvară, când se mai încălzește afară, o să fac neapărat (cel puțin) o vizită și pe la AMCKART.

Fumători versus nefumători

Dacă ieșim în grup undeva, eu (și alți nefumători asemeni mie), dacă vreau să mă bucur de compania prietenilor mei fumători, trebuie să stau alături de ei în zona special amenajată pentru fumători. Foarte rare sunt ocaziile când fumătorii fac sacrificiul de a sta în zona pentru nefumători. De ce oare? (pe tonul din reclama cu „Mama nu se supără.”)

Grand Cinema Digiplex

În ultimul an și ceva merg la film aproape în fiecare săptămână. Am vizitat destul de multe cinematografe, unele m-au dezamăgit profund, în altele mă întorc de fiecare dată cu plăcere. După ce am auzit de deschiderea noului Grand Cinema Digiplex în Băneasa Shopping City am vrut neapărat să merg să văd un film acolo.

Experiența este una foarte plăcută. Scaunele sunt comode, nu sunt înghesuite, e loc suficient pentru picioare, temperatura în sală este constantă (nu sunt valuri reci urmate de valuri calde). Au și ceva ce trebuie neapărat să încerci, măcar o dată: scaunele premium. Sunt mai mari decât cele standard, au loc mai mult între rânduri și se reglează în funcție de poziția corpului (dacă te lași pe spate spătarul se lasă și el, pentru o poziție optimă de urmărit filmul). Când am stat în scaunele premium pur și simplu am uitat că sunt la cinematograf.

Așa că, dacă vreau să am parte de o experiență premium când merg la cinema, știu unde mă duc.

Cum faci economie la țigări?

Te duci într-un club foarte aglomerat și slab aerisit, alături de mulți alți fumători. Fumați fiecare, imediat cum intrați, cel puțin o țigară (deși e greu să te oprești doar la una, doar trebuie să sărbătorești ieșirea în club). După 10 minute nu va mai fi nevoie să mai aprinzi nici o alta, poți trage în piept liniștit aerul afumat din club, e ca și cum ai suge dintr-o țigară.

Când o să apară și la noi în țară cluburile exclusiv pentru nefumători? Așa cum e „dreptul” fumătorilor să se distreze făcându-și praf plămânii (ai lor și ai mei, deopotrivă), la fel este și dreptul meu să ma duc în club și să nu mă întorc acasă ca și cum aș fi stat o săptămână la afumătoare.

Merg la Oțelul Galați – Manchester United

Diseară voi vedea meciul Oțelul Galați – Manchester United direct de pe National Arena. Deși sunt total paralel cu tot ce înseamnă fotbal, abia aștept. Va fi prima dată când merg să văd un meci pe stadion. Sper doar să nu fie îngrozitor de frig. De ploaie nu mi-e teamă pentru că National Arena are, din câte știu, acoperiș retractabil.

Grădina japoneză din Herăstrău

20110605-044158.jpg

Grădina japoneză este mica oază de relaxare din parcul Herăstrău. Ar putea fi și o mică oază de liniște, doar că e mult prea aproape de Bulevardul Constantin Prezan și se aud toate motoarele turate la maxim care circulă pe acolo.

Cu toate astea, este un compromis bun pentru cei care nu vor să meargă până în afara Bucureștiului pentru un pic de verdeață.