Update pentru layerul „Unde alimentez?”

Acum 3 luni am lansat layerul pentru Layar „Unde alimentez?”. La momentul respectiv conținea doar locațiile benzinăriilor OMV și Petrom, rămânând ca eu să obțin locațiile pentru cele mai importante benzinării din România.

Zilele trecute am reușit să duc la îndeplinire dorința de a include cele mai răspândite benzinării din România. Astfel, începând de acum, poți afla, folosind layerul „Unde alimentez?”, locațiile benzinăriilor Rompetrol, OMV, Petrom, Lukoil și MOL.

Pentru a accesa layerul „Unde alimentez?” caută, în aplicația Layar, textul unde alimentez. Sper să îl folosești cu plăcere și să te ajute în drumurile tale prin România.

Un shortcut de care chiar aveam nevoie

Am descoperit zilele trecute, pe blogul lui Radu, câteva combinații de taste care îți fac viața mai ușoară dacă folosești Windows 7. Pe unele le știam, pe altele le-am aflat. Astăzi am descoperit că ar fi o combinație de taste care mi-ar fi cu adevărat utilă, dar pe care nu o știu: cea care îmi permite să selectez bara unde introduci adresa în Windows Explorer. Eu folosesc WinKey + E ca să pornesc Windows Explorer, dar apoi când vreau să introduc o locație trebuie să pun mâna pe mouse, ceea ce înseamnă câteva mișcări inutile, mai ales dacă am locația în clipboard. Nu am conștientizat că aș putea selecta address barul doar din taste decât după ce am urmărit înregistrarea pusă de Radu în care el făcea din taste niște lucruri pe care eu le făceam de obicei cu mouse-ul (aranjarea ferestrelor în split-screen).

După o scurtă căutare pe atoateștiutorul Internet, am găsit răspunsul: Alt + D este combinația de taste pe care o căutam. Am găsit-o împreună cu o grămadă de alte combinații utile pe pagina oficială dedicată shortcuturilor din Windows 7.

Unde alimentez?, un nou layer pentru Layar

Am avut un vis. Încă de la primul contact avut acum mai bine de un an cu aplicația de augmented reality Layar am gândit (a se citi visat la) două întrebuințări (foarte utile în mintea mea) pentru layerele sale: să poți localiza benzinării și ATM-uri în apropierea locației tale. Astăzi sunt un pic mai aproape de una dintre întrebuințări: am creat layer-ul Unde alimentez? care conține, momentan, o listă cu benzinăriile OMV și Petrom din România. Continuă să citești

PHP Formatter – cum să-ți reformatezi codul PHP într-un pas simplu

Din când în când, în timpul transferului de fișiere PHP către și de pe server-ul FTP, se întâmplă ca formatarea fișierelor PHP să se facă praf și publere, apoi să explodeze în flăcări.

Am avut neplăcerea să găsesc de câteva ori vreo 2-3000 de linii PHP unite într-una singură după transferul pe și de pe server. În momentul ăla am fost salvat din pragul unei crize de nervi de un utilitar pe cât de simplu de folosit, pe atât de folositor: PHP Formatter. Copiezi codul tău PHP pe care vrei să-l formatezi în text-boxul de pe site-ul lor, apeși pe buton și… PAC!… ai codul formatat și lizibil.