Transformers: Dark of the Moon (2011)

Exploziv este cuvântul care poate descrie cel mai bine Transformers: Dark of the Moon. Este genul de film pe care nu te duci să-l vezi pentru scenariu (care are câteva scăpări, nevitale însă pentru acțiunea filmului), ci pentru efectele speciale deosebit de reușite. Cred că Michael Bay și-a atins ținta de a avea în medie o explozie (sau măcar câteva scântei) pe minut. Nu poți nici măcar să clipești fără să pierzi ceva. Continuă să citești

Killer Elite (2011)

Un film în care Jason Statham luptă împotriva lui Clive Owen pentru a-l elibera pe Robert De Niro? Ăsta e clar un film de acțiune pe care nu vreau să-l ratez, chiar și doar din curiozitatea de a-i vedea pe Clive Owen și Jason Statham aruncând cu dulapul unul după celălalt .

Killer Elite va avea premiera pe 23 septembrie 2011.

PS: Mi se pare al naibii de amuzant că filmul este „bazat pe fapte reale”.

Hanna (2011)

Nu o să-ți povestesc foarte multe despre Hanna pentru că este un film atât de bine construit încât ar fi păcat să-ți fur din plăcerea vizionării lui. Spre deosebire de filmele de acțiune „de duzină”, în Hanna povestea se desfășoară treptat și este inteligent construită.

Saoirse Ronan, deși este o actriță tânără și la început de carieră, are o prestație excepțională. Coloana sonoră, semnată de The Chemical Brothers, completează perfect scenele de acțiune. Concluzia: dacă îți plac filme de acțiune „deștepte”, îl vei aprecia pe acesta.

Unknown (2011)

Unknown este un film de acțiune cu multe întorsături de situație, în care Liam Neeson interpretează foarte bine și foarte credibil rolul doctorului amnezic Martin Harris. Mi-a plăcut mult și felul în care a fost regizat, a avut câteva secvențe (destule) care m-au făcut să trăiesc momentul (îmi venea să întind mâna să-l ajut să ajungă la o foarfecă pentru a se elibera).

X-Men: First Class (2011)

X-Men: First Class dezvăluie cum a început povestea Profesorului X, a lui Magneto și a celorlați X-Men. Acțiunea este plasată la începutul anilor ’60, chiar în momentul crizei rachetelor cubaneze, într-un moment în care omenirea nu știa că există mutanți și nici mutanții nu știau că există și alții asemenea lor. În film apar eroi cunoscuți din seria X-Men, dar și câțiva care nu au mai aparut până acum pe marele ecran. Continuă să citești