Greu cu „covrigul”

Deși secvențele de jos par dezlipite dintr-un film de comedie, ele s-au petrecut cu adevărat, într-o parcare, undeva în Rusia.

Ce mă înspăimântă pe mine cel mai rău este că acest gen de personaje se întâlnesc tot mai des, pentru că a devenit din ce în ce mai ușor să obții permisul.

„Tablă groasă” îți doresc!

via TraficTube

Ghid de supraviețuire urbană: Cum să înfrângi nămeții

Deoarece zilele astea minunata Capitală a României este asediată de dușmanul alb, zăpada, m-am gândit că ar fi utile câteva sfaturi pentru supraviețuirea în aceste vremuri de restriște.

Sfaturi pentru pietoni

 • o mașină are în general ceva mai mult de o tonă, deci e destul de greu de oprit și în condiții normale, darămite acum, când totul este un patinoar. Drept urmare, chiar dacă ești pe trecerea de pietoni, nu strică să te asiguri foarte bine când treci.
 • nu trece sub nici o formă pe culoarea roșie a semaforului. Dacă în mod normal e doar periculos, acum e sinucidere curată.
 • dacă o mașină se îndreaptă spre tine claxonând, fă tot posibilul să te dai din calea ei, chiar dacă ai prioritate. Sunt șanse mari să nu poată să oprească în timp util. Mai bine viu și nevătămat decât cu trupul sfărâmat.
 • când ești nevoit să mergi prin șanturile de pe partea carosabilă pentru că trotuarele nu au fost deszăpezite, ține cont că nici tramvaiul nu poate părăsi șinele pentru a ocoli obstacolele.
 • renunță la a mai asculta muzică la căști timp de câteva zile și fii mai atent la ce se întâmplă în jurul tău.

Sfaturi pentru șoferi

 • dacă nu te pricepi să conduci, mai bine renunță la confortul mașinii zilele astea, până se mai potolește viscolul.
 • dacă nu ai cauciucuri de iarnă (nu all-season, ci de iarnă 100%, din-alea cu șănțulețe) nici nu te gândi să ieși cu mașina pe drum.
 • sistemele de protecție ale mașinii nu-ți vor fi de folos dacă tu nu colaborezi cu ele.
 • nu călca brusc accelerația. Sub nici o formă.
 • dacă simți că mașina începe să derapeze, ridică puțin piciorul de pe accelerație.
 • nu călca brusc frâna. Folosește frâna de motor de câte ori este posibil.
 • curăță zăpada de pe TOATĂ mașina. Deși crestele sunt la modă, nu mai sunt amuzante dacă îți cad pe parbriz când pui frână.
 • pune-ți o pungă cu sare grunjoasă în portbagaj.
 • verifică nivelul lichidului de parbriz și asigură-te că ai pus lichid de parbriz special pentru sezonul rece.
 • dacă fundul mașinii fuge într-o direcție, trage de volan în aceeași direcție pentru a nu te răsuci. (via Alex Tache)

Lista rămâne deschisă sugestiilor.

Ford, bun venit în viitor

Tot văd pe la televizor reclama următoare la Ford Fiesta cu keyless entry.

Pe scurt, poți să ai cheia oriunde asupra ta, apeși pe un buton de pe mânerul portierei și mașina se deschide. Toate bune și frumoase, dar Suzuki a pus treaba asta pe Swift cam din 2007 sau 2008. Și este extraordinar de utilă, eu am și uitat de existența cheii pentru mașina mea. Singura problemă pe care o am eu cu sistemul ăsta apare atunci când pun cheia în geanta prietenei și mă întorc singur la mașină pentru că am uitat ceva, caz în care va trebui să fac două drumuri în plus.

Soluție pentru mașinile parcate neregulamentar

După vizionarea filmulețului următor, Consiliul General al municipiului București a hotărât anularea tuturor contractelor cu firmele care ridică mașinile în toate sectoarele Capitalei și folosirea fondurilor pentru achiziția a șase tancuri frumoase. Continuă să citești

Test de coliziune la 193 km/h (120 mph)

Cei de la Fifth Gear au făcut un test de coliziune în care au ciocnit un Ford Fiesta Focus care rula cu 193 de kilometri la oră într-un perete masiv de beton. Rezultatele le poți vedea în continuare. Nu te uita la clip dacă ești sensibil. Continuă să citești