Nu vei rămâne fără semnal la telefonul mobil pe 1 ianuarie 2012

Poți dormi liniștit, vei putea trimite și primi SMS-uri cu „Fie ca noul an” de Revelion. Valabilitatea licențelor GSM pentru Orange și Vodafone a fost prelungită cu încă un an, timp în care vor avea loc negocieri în vederea reînnoirii lor pentru o perioadă mai lungă.

De curiozitate, chiar avea cineva impresia că pe 1 ianuarie 2012 va rămâne fără semnal? În afară de editorii site-urilor și publicațiilor „serioase”, evident.

Am testat netul Orange de la metrou

Și am fost foarte mulțumit. După cum spuneam, sunt mândru posesor de iPhone. Și, cum știm cu toții că iPhone este un telefon de toată jena, nu are radio. Soluția pe care am găsit-o e foarte simplă și a venit sub forma aplicației roRadio, o aplicație gratuită prin care poți asculta online câteva posturi de radio.

Am fost uimit să văd că acum la metrou Orange are acoperire 3G inclusiv în tuneluri. Semnal GSM pentru convorbiri telefonice știu că au băgat acum câțiva ani între stațiile din centru. Probabil că și acoperirea 3G în toate tunelurile este de ceva timp, dar eu n-am mai mers de multicel cu metroul.

Astfel, am putut asculta radio online și neîntrerupt între Tineretului – Piața Victoriei pe linia M2 și între Piața Victoriei – Dristor – Timpuri Noi pe linia M1. O inițiativă bună, timpul pierdut cu deplasarea prin subteran se transformă pentru mine în timp câștigat în care pot să mai citesc un blog, să mai arunc un ochi pe Facebook, să mai văd ce noutăți mai sunt pe Twitter și alte asemenea activități.

S-a lansat iPhone 4S și în România

Ieri a fost lansarea oficială a iPhone 4S în România. Orange și Vodafone au pregătit evenimente speciale care au marcat lansarea oficială, Cosmote nu a organizat nimic special.

Imaginea de mai jos, postată de Andi Moisescu pe contul lui de Twitter, rezumă excelent evenimentele de ieri legate de lansarea iPhone 4S în România.