Cum am ajuns în și din Thassos?

Cam cu o săptămână înaintea momentului plecării am început să caut pe Internet rute, informații despre starea drumurilor și despre taxele care ar trebui plătite pe traseu. Nu m-a interesat foarte mult lungimea traseului, m-a interesat mai mult să fie fără gropi, să nu aibă foarte multe serpentine, pentru că am vrut să plec noaptea, și să merg cât mai pușin posibil prin Bulgaria.

În căutarea mea m-a ajutat foarte mult un topic de pe Softpedia, unde sunt listate cam toate posibilitățile de a ajunge în Thasos cu câteva mici comentarii lângă ele. După ce am citit ultimele pagini din threadul respectiv, mi-am setat cursul: București – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Magliz – Tulovo – Stara Zagora – Opan – Simeonovgrad – Harmanli – Keramoti – Thassos. Continuă să citești

Plec în Thasos

În câteva minute o să ies pe ușă, mă urc în mașină și mâine dimineață, după vreo 12 ore de condus, mă voi bucura de soarele strălucitor și apa cristalină a Mării Egee pe una dintre plajele din Thasos (deocamdată nu știu care, nu am rezervat cazare). În ultima săptămână am făcut trasee, am studiat variante de traversat Bulgaria, timpi de parcurgere, starea drumurilor, m-am uitat peste posibilități de cazare.

Este primul drum atât de lung pe care îl fac în afara granițelor României (traseul pe care l-am ales are cam 700 de kilometri), așa că sunt un pic neliniștit. Am ales să parcurg traseul noaptea în primul rând pentru că mă gândesc că este mai liber, apoi pentru că am vrut să ajung cât mai dimineață în Grecia ca să am timp să caut (și să găsesc) cazare.