Anul acesta am ajuns și eu pentru prima oară la B’Estfest și am simțit atmosfera unui festival muzical, mulțumită InfoMusic. Dorința mea de a merge a devenit mai arzătoare în momentul în care am văzut că Paraziții vor face un experiment muzical, cântând în premieră alături de live band.
Deși vroiam să încerc cursa specială RATB, am decis până la urmă să merg cu mașina. S-a dovedit o decizie bună, pentru că autobuzul RATB te lasă imediat la ieșirea de pe drumul principal și trebuie să mergi câteva sute de metri pe un drum de țară. Asta nu ar fi neapărat o problemă dacă nu ar fi același drum pe care circulă și mașinile care ridică praful. Parcarea este gratuită și suficient de spațioasă, dar trebuie să ai grijă. Dat fiind că este un ogor neamenajat, din loc în loc mai sunt șanțuri destul de adânci, iar dacă ai o mașină cu garda joasă s-ar putea să ai ceva probleme dacă nu ești atent.
Am ajuns la Tunari în jurul orei 18, când pe scena Coca-Cola erau cei de la The M00od. A fost prima oară când i-am auzit cântând și puteam să pun pariu că nu sunt o trupă românească (nu știam absolut nimic despre ei). A fost o adevărată surpriză pentru mine când solistul a spus în română „Vă mulțumesc foarte mult”.
După concertul The M00od am plecat un pic în recunoaștere, între timp pe scena Ciuc a început să cânte Grimus.
M-am întors pentru concertul Paraziții, pe care îl așteptam nerăbdător. A fost un experiment interesant, băieții au cântat în variantă hardcore piesele lor cunoscute. Publicul a cântat alături de ei, am dat din mâini, am sărit, la sfârșitul concertului abia mai puteam să vorbesc. Pe scenă i-am văzut pe Cheloo, Ombladon și colegii lor de la 20 CM Records, Bitză și MarkOne1, plini de energie și pe FDD mixând de zon la platane. Pe fața lui Cheloo am citit bucuria de a cânta și de a fi acolo în momentele alea.
Apoi pe scena Ciuc au intrat B.U.G. Mafia alături de Loredana. Cei care au asistat la concert au fost foarte încântați de prestația lor. Nu sunt fan, așa că m-am retras în zona de mâncare unde am încercat pentru prima dată mâncare indiană: Kashmiri Roganjosh de la Agra Palace. A fost o experiență interesantă, cred că o să trec pe la Agra Palace să mai gust și alte feluri de mâncare.
După scurta pauză m-am întors pentru The Qemists. Muzica a fost chiar antrenantă, majoritatea oamenilor dansau și țopăiau pe melodiile lor. Am trecut și pe la Moonspell, dar nu a fost chiar pe gustul meu.
Piesa de rezistență a fost concertul Garbage. După câteva minute de holbat la monitoare m-am bucurat să văd că solista Garbage, scoțianca Shirley Manson este chiar interpreta lui Catherine Weaver din serialul Terminator: The Sarah Connor Chronicles. După Garbage am mers la Șuie și apoi am părăsit incinta.
Organizarea mi s-a părut destul de bună. Sistemul de plată este cel clasic, cu jetoane. 1 jeton este 6 lei și poți plăti și cu cardul. Pe la 1 noaptea, după concertul Garbage, punctele de preschimbare a jetoanelor erau încă deschise. Un minus al faptului că festivalul este organizat „pe câmp” este faptul că din loc în loc mai sunt gropi măricele și, pe întuneric și după câteva beri, s-ar putea să dai în ele. Toaletele au fost în continuare o problemă, erau dătătoare de mirosuri îmbietoare.
Poze pe InfoMusic sau pe alte site-uri de profil.