Arhiva pentru tagul: Gmail

Google adaugă noi funcționalități pentru Gmail

De astăzi a început să-mi apară și mie People Widget în Gmail, pe ecranul de detaliu al unei conversații. O găselniță foarte utilă, pentru că ai la un click distanță toate persoanele implicate în conversație, poți stabili o întâlnire cu ele și poți vedea alte conversații pe care le-ai avut cu ele.

O altă funcționalitate foarte utilă este afișarea unor informații suplimentare lângă adresa celui care a trimis emailul, care te ajută să verifici veridicitatea sursei fără a fi nevoie să citești headerele mailului.

Google îmbunătățește constant interfața și comportamentul serviciului lor de mail, făcându-l din ce în ce mai prietenos și ușor de folosit. Deși folosesc Thunderbird pe post de client de mail (sincronizat cu interfața web prin IMAP), de multe ori regurg la interfața web a Gmail pentru a căuta informații printre mailurile primite.

Google Multiple Sign-in

Deși văd că există de aproape un an, eu abia acum am aflat de existența posibilității să fii logat simultan, din același browser, pe mai multe conturi Google. Am aflat de această opțiune absolut întâmplător, dând click de curiozitate pe un link din profilul meu Google. Ce-i drept, ar fi trebuit să mă gândesc mai devreme că au implementat ceva de genul ăsta în momentul în care au decis să migreze conturile de pe Google Apps în conturi Google cu drepturi depline, astfel eliminând posibilitatea implicită să te loghezi la mail cu două conturi diferite simultan.

Există câteva limitări pe care le iei la cunoștință bifând o serie de căsuțe în momentul în care îți activezi această opțiune, dar, din punctul meu de vedere, beneficiile depășec cu mult aceste limitări.